MANŞET’in ‘Aydın’ı nasıl tanıtacaksın Çerçioğlu, Büyükşehir sadece personeline çalışmış’ başlığı ile verdiği haber, büyük yankı uyandırdı.
Haberde, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı’nın, kenti tanıtmak yerine 281 bin lirayı personel harcaması olarak gösterdiği, geriye sadece 153 TL kaldığına yer verilmişti.
Haberimiz üzerine bir paylaşımda bulunan Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “Aydın Büyükşehir Belediyesi 2021 faaliyet raporunda Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanlığının personel giderleri hariç 153 lira olan faaliyet bütçesi bizleri şaşırttı. Kuşkusuz dünyanın en güzel şehri olan Aydın'ımız en güçlü şekilde tanıtılmayı hak ediyor” dedi.
Tuncer açıklamasında, “Hemşehrilerimiz müsterih olsun, kaygılanmasın Bakanlığımızın ve Valiliğimizin himaye ve destekleriyle, İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak Aydın'ımız ulusal ve uluslararası mecralarda son 2 yılda yüzlerce haber tarafı ile tanıttık ve tanıtmaya devam ediyoruz. Bunun karşılığını da pandemi dönemi olmasına rağmen turizmde ziyaretçi rekoru kırarak aldık. Bu noktada Aydın basınımızla güç birliği içinde eşsiz bir başarıya imza attık. 2022'de çok daha büyük başarıları yaşayacağız” ifadelerini kullandı.