x

DİDİM’DE ‘MOTOR’ VURGUNU

Yolsuzluk, usulsüzlük ve keyfi uygulamalarla sık sık gündeme gelen Didim Belediyesi, yeni bir vurgun skandalının adresi oldu. İnsan hayatını hiçe sayarak göçmen kaçakçılığı yapanlardan ele geçirilip tutanakla Didim Belediyesi’ne teslim edilen 25 tekne motoru buharlaştı. Akıbeti bilinmeyen motorların satılarak parasının cebe indirildiği öne sürüldü. Didim Kaymakamlığı’na yazılı olarak yapılan şikâyette konunun araştırılması istendi.

Erdal Savaş
Erdal Savaş Tüm Haberleri
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Didim Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında bir süre önce gündeme gelen zorla alıkoyma ve tecavüz davası hafızalarda tazeliğini korurken, MANŞET Gazetesinin kamuoyuna duyurduğu mıcır vurgunu karanlık ve kirli Rant ağını gözler önüne sermişti. Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden olan Atabay Başkanlığındaki Didim Belediyesi şimdi de bir başka vurgunla gündemde.
MANŞET Gazetesi, yolsuzluk, usulsüzlük ve skandallarla anılan Didim Belediyesi hakkında kaymakamlığa yapılan bir şikâyeti ortaya çıkardı. Belediyede görevli bir personel tarafından kaymakamlığa yollanan yazılı şikâyet dilekçesinde, kaçak göçmen operasyonlarında ele geçirilip yediemin olarak Didim Belediyesi'ne teslim edilen 25 tekne motorunun kayıp olduğu bilgisine yer verildi.

“ÇÜRÜMESİN BİZE VERİN”
İnsan tacirlerinin kullandığı tekne ve botlardan ele geçirilen 25 adet motorun depolarda çürümesi yerine ülke ekonomisine kazandırılmasını içeren bir talep yazısıyla kaymakamlığın kapısını çalan Didim Belediyesi, bunların kullanılmak üzere kendilerine verilmesini istedi. Talep dilekçesinde yer alan, “İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulamalarda göçmen kaçakçılığında el konulan bot motorlarının gerekli bakım ve temizlik yapılmadığı takdirde hurda vasfında olacağı ve milli ekonomimize fayda sağlamayacağı” şeklindeki bölümü dikkate alan dönemin Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, yediemin olarak 2019'da 25 tekne motorunun Didim Belediyesi zimmetine devredilmesine karar verdi. Kaymakamlığın olur yazısında ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2019'da ele geçirilen motorların mülkiyetinin kamuya geçirilmesi, yediemin olarak Didim Belediyesi'ne teslim edilmesi bilgisine de yer verildi.

25 MOTOR BUHAR OLDU
Devletin operasyonlarda ele geçirdiği ve tanesi 1000 ile 1500 dolar arasında olduğu belirtilen 25 adet tekne motorunun üzerine yatan Didim Belediyesi, bunları ekonomiye kazandırmak yerine yok etti. 2019 yılında yapılan devir protokolüne rağmen gün yüzüne çıkartılıp kullanılmayan motorların izini süren bir belediye çalışanı çarpıcı gerçekle karşılaştı. Depolara alınan motorların yerlerinde olmadığını tespit eden belediye çalışanı, durumu bir şikâyet dilekçesiyle kaymakamlığa bildirdi. MANŞET Gazetesinin ulaştığı dilekçede, “Mevcut depolarda bu motorların olmadığını ve belediye personelinin kişisel çıkarları sebebiyle eksildiği" duyumu üzerine Didim İlçe Kaymakamlığı’na şikâyette bulunulduğu bildirdi. Belediye çalışanı dilekçesinde, Didim Belediyesi depolarında 25 motorun tamamının bulunmadığını iddia etti. 14 Haziran 2023'te verilen yazılı şikâyetinde ayrıca şu ifadelere yer verildi: “2019 yılında Didim Belediyesi genel alan sorumlusu olarak dönemin ilçe Kaymakamı Mehmet Türköz ile yaptığımız görüşmede, İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin uygulamada göçmen kaçakçılığında el konulan bot motorlarının gerekli bakım ve temizlik yapılmadığı takdirde hurda vasfında olacağı ve milli ekonomimize bir katkısının olmayacağı bilgisi paylaşılmış olup kamu yararına Didim Belediyesi cankurtaran ekiplerince kullanılması amacıyla kurumumuza devri talebim olumlu görülmüş ve el konulan sağlam, çalışır durumda olan tekne motorları tutanaklar ile Didim Belediyesi’ne devir edilmiştir.
Ancak 2023 yılına gelindiğinde kamu yararı olarak teslim aldığımız tekne motorlarının belediye personelinin kişisel çıkarları sebebiyle eksildiği bilgisi şahsıma ulaşmıştır. Her ne kadar görev değişimi ve motorların bulunduğu depoları zimmet ile teslim etmişsem de vatandaşlık görevim gereğince Kaymakamlığınız tarafından gerekli inceleme ve denetimin yapılmasını, eksik motor var ise gerekli soruşturmanın başlatılmasını talep etmekteyim.”

BELEDİYE BAŞKANI YARGILANABİLİR
Didim Belediyesi mülkiyetine geçirilen ancak akıbetleri bilinmeyen motorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açılması bekleniyor.
Motorların eksik olduğunun tespit edilmesi halinde başta Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, söz konusu dönemde Destek Hizmetleri Müdür Vekili Mustafa Çark ve depo sorumluları hakkında yolsuzluk davası açılacak.

25 Haz 2023 - 14:21 - Gündem

Muhabir  Erdal Savaş