x

Kablosuz kulaklık tehlikesi

Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vural Fidan, kablosuz kulaklık kullanıcılarını uyardı. Dış kulak enfeksiyona sebep olabileceğini belirten Fidan, bu tip kulaklıkların 90 dakikadan fazla kullanılmamasının tehlikeli olduğunu söyledi.

Büyütmek için resme tıklayın

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kulaklıklar da şekil değiştirdi. Kablolu olanlara kıyasla kablosuz kulaklıklarla daha rahat eden kullanıcılar, kulak sağlığı açısından bazı problemlerle karşılaşıyor. Uzmanlar, kablosuz kulaklıkların kullanıcıların kulağında oluşturduğu sorunları anlattı. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vural Fidan, kablosuz kulaklıkların insan kulağında fazla durmasının oluşturduğu zararlarına ilişkin bilgiler verirken, bu tür kulaklıkların kullanımı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Kablosuz kulaklıkların 90 dakikadan fazla kullanılmasını tavsiye eden Prof. Dr. Fidan, hastalıkların tedavi sürecinin kendilerini ve hastaları yorabildiğini belirtti.

İnsan kulağının yapısının uzun süreli bir objenin takılı olmasına göre dizayn edilmediğini aktaran Prof. Dr. Fidan, Kulak içine sürekli bir objenin takılı olmasının dış kulak enfeksiyonuna neden olabileceğini dile getirdi. Fidan açıklamanın devamında şunlara değindi, “Uluslararası değerleri içerisinde şu an Türkiye’de TSE ve CE belgeli kullanılan kulaklıkların hiçbirisi sıkıntı oluşturacak SAR değerinin üzerinde değil. Bu sebeple kullanılmasıyla ilgili olarak belli bir radyasyon sorunu yok. Fakat bu kulaklıkların sürekli kullanılmasını arzu etmiyoruz. Çünkü kulağımızın içi herhangi bir şey takarak sürekli taşımayı gerektirecek bir şekilde dizayn edilmemiş. Kulaklıkların maksimum 90 dakika kullanılmasını istiyoruz.”

14 Eki 2023 - 19:57 - Sağlık