Bozdoğan'na bağlı Güneyyaka Mahallesi’nde yaşayan Esra Çelen (23), bir süredir lösemi hastalığı ile mücadele ediyordu. Genç kız son dönemde hastalığının ilerlemesinin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı. Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmemek için ilik nakli de olan genç kız, dün sabah saatlerinde yaşama gözlerini yumdu.
Genç yaşta hayatını kaybeden yuman Esra Çelen, Güneyyaka Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
Esra Çelen’in babası Yılmaz Çelen'in (43) de 2019 yılında aynı hastalığa yakalandığı ve 2020 yılında Dünya Kanser Günü’nde hayatını kaybettiği öğrenildi.
HAYATA TUTUNMAK İSTİYORUZ
Lösemi hastalığını yenerek hayata tutunan kızı Ebru Çelen (25) ile aynı hastanede tedavi gören baba Yılmaz Çelen, o dönem gazetecilere yaptığı açıklamada, "Baba olarak kızımla yan yana yatmak beni çok üzüyor. Ailecek çok üzgünüz, diyecek hiçbir şeyim yok. Bizi sevenlerden destek bekliyoruz. Bir an önce uygun iliği bulup, kızımla beraber hayata tutunmak istiyoruz” demişti.
KARDEŞİ LÖSEMEYİ YENDİ
Hayatını kaybeden Esra Çelen’in ablası Ebru Çelen’in de 16 yaşında lösemi hastalığına yakalandığı, 2020 yılında babası ile aynı hastanede tedavi gördüğü, yapılan ilik naklinin başarılı olmasının ardından hastalığı atlattığı ve sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Lösemi hastası genç kız ve babası için Türkiye çapında “Belki sensin, bilemezsin” sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenlenmişti.