x

Aydın'da yaban hayvanları inceleniyor

Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, Yaban Hayvanı Alanı bölgesine giderek inceleme yaptı. Eski Menderes Nehri yatağındaki lokal bir alandaki söğüt ağaçlarında kuruma başladığı saptandı

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı Tüm Haberleri
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, Avcılık Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü ve Aydın DKMP İl Şube Müdürlüğü ile Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından, Yaban Hayvanı Alanı olarak tespit edilen bölgede incelendi. B. Menderes ovasında bulunan eski Menderes Nehri yatağındaki lokal bir alandaki söğüt ağaçlarında kuruma başladığı görüldü. Ulusal biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi çerçevesinde, Aydın’ın Karasal Biyolojik Çeşitlilik ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzlenmesi Sonuç Raporuna göre, Yaban Hayvanı Alanı olarak seçilen alanlardan birisinin de Büyük Menderes Irmağı kenarındaki boyunduruk göllerinin kenarındaki söğütlükler olduğunu ifade etti.
Yetkililer tarafından yapılan incelemede kuruyan söğüt ağaçlarına kuşların yuva yapmadığı kayıt altına alındı. Kuruma sebeplerini araştırmak üzere bitki doku, toprak ve su örnekleri alındı. Sorunun çözülmesi için çalışmaların yapılacağı belirtildi.

26 Eki 2023 - 11:13 - Gündem

Muhabir  İhlas Haber Ajansı