jandarma incir nöbetinde!

Meyve hırsızlarına göz açtırılmıyor..Aydın’da incir hasat sezonunun başlaması ile birlikte, meyve hırsızlarına karşı jandarma operasyonları da başladı.

Büyütmek için resme tıklayın

Germencik’te incirciler için teyakkuza geçen jandarma ekipleri incir sergilerinde ve bahçelerde adeta kuş uçurtmadı. Son 10 günde jandarma, incir çalmaya kalkışan 10 şüpheliyi ani baskınlarla yakaladı.

Germencik Kaymakamı Ayhan Işık üreticinin malının korunması için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek “İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde son 10 günde, 10 incir hırsızı yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir. Hırsızlıklarla ilgili mücadele kararlılıkla devam etmektedir” dedi.

Kaymakam Işık’ın duyarlı davranışına çiftçi kuruluşları ve üreticiler teşekkür etti. Hırsızlık malı satın alanlarla ilgili de çalışma yapılacak. Sosyal medya hesabından da vatandaşlarla sürekli diyalog halinde olan Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, ilçe genelinde incir alan kişi ve kurumların da hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olmasını istedi.

Vatandaşların her türlü ihbar ve şikayetinin de değerlendirildiğini belirten Germencik Kaymakam, bölgede herkesin herkesi tanıdığını, incir üreticisi olmadığı halde bir kişi incir satıyor ise bu hususun da irdelenmesi gerektiğini kaydetti. (İHA)

01 Eyl 2019 - 12:08 Aydin/ Germencik- Asayiş