x

- G:

3 nesillik aşk

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Esenköy’de bulunan Arpaz Un Değirmeninde meslek aşkı 3 nesildir devam ediyor.

Ömer Harmankaya
Ömer Harmankaya Tüm Haberleri
+4
Büyütmek için resme tıklayın

Nazilli’nin güney doğusunda bulunan Esenköy Mahallesi’nde yer alan Arpaz Un Değirmeni'ni işleten 38 yaşındaki Ergün Güleç, dedesinden süregelen zanaatı icra ediyor.

Esenköy Mahallesi’nde doğup büyüyen Ergün Güleç, dedesinden babasına, babasından da kendisine kalan değirmencilik mesleğini büyük bir aşkla devam ettiriyor. 3 kuşaktır değirmencilik yapan Güleç ailesinde bayrak 4’üncü kuşağa kalacak gibi görünüyor.

MAHALLE’DE TEK!
Mahallede çiftçilikle uğraşanların dışında böyle bir geleneğin olmadığı ifade eden Ergün Güleç, şunları kaydetti:
“Dedem, burayı su değirmeni olarak açmış. Sonra dizel motora geçmiş, sonra elektrik gelmiş. Babam askerden gelince dedem ile babam mesleğe devam etmişler. Ben de üniversite mezunuyum, okul bittikten sonra babamın mesleğini devam ettirmeye başladım. Biz burada Arpaz Ovası’nın buğdaylarını kullanıyoruz. Arpaz ve Bozdoğan yöresinin ürünlerini işliyoruz. Bu köyde çiftçiler dışında mesleğini 3 kuşaktır devem ettiren kimse yok.”

06 Eyl 2023 - 15:19 - Gündem

Muhabir  Ömer Harmankaya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Manşet Aydın Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Manşet Aydın hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Manşet Aydın editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Manşet Aydın değil haberi geçen ajanstır.